maandag 4 maart 2019

Alles sal reg kom!



Klanten rekenen op je. Dat mag en daar wordt ook aan voldaan, wat mij betreft. Want daarom ben je een winkel begonnen. Omdat je je creativiteit er in kwijt kunt, door je liefde voor mooie dingen. En omdat je houdt van het contact met mensen die ook houden van mooie dingen. Dus als winkel ben je bereikbaar, sta je altijd open voor goed advies en doe je wat je kunt om afspraken na te komen.

Dan ben je als winkel ook nog eens zelf klant. De merken waarbij je al dat moois koopt als winkel, komen ergens vandaan. Ze worden ontworpen, geproduceerd en verkocht aan jou, jij bent hun klant, zodat jij de verdere stappen op je kunt nemen, om dat moois aan de vrouw te brengen.

Wij zijn best een beetje verwend, hier, in onze cultuur. We rekenen er op dat alles altijd gaat zo als het gaat. En oh wee, als daar verandering in komt! Valt niet mee hoor, om daar mee om te gaan! We raken in de stress, we verliezen ons geduld, misschien ook wel het vertrouwen. Pinka als klant is daar niet anders in.

De kledingindustrie zit vol verrassingen, daar ben ik wel achter intussen. Wannéér de collectie uiteindelijk bij jou als winkel belandt, is altijd afwachten. Er gaat namelijk zo'n enorm proces aan vooraf, dat valt maar beperkt te plannen. En als er dan in de landen waar die mooie stofjes vandaan komen een aardbeving plaatsvindt, of wateroverlast, dan kan er vertraging oplopen. Soms zijn er andere factoren die voor vertraging zorgen. We hebben het allemaal niet in de hand, hoe graag we het ook willen. Het leven bedoel ik.

Wat was het schrikken van de week. Ik had het al eens eerder meegemaakt, dat alle andere winkels van start konden en ik nog niet. Man, daar zat ik dus echt niet op te wachten! Alle plannen in de war geschopt! Maar zo zit het leven in elkaar. Shit happens en daar hebben we mee om te gaan. Nou zijn er verschillende gradaties van "shit", laten we wel wezen.

Wij hebben met zijn allen vast wel kleren in de kast en er is vast geen man overboord als het wat langer duurt voor je je beoogde wensitem bemachtigt. Dus even diep in- en uit ademen en weer door!

"Alles sal reg kom". Deze uitspraak wordt toegeschreven aan Paul Kruger, maar ten eerste is het uit zijn verband gerukt, want volledig is het: ‘Alles sal reg kom as ons almal ons plig doen’ (het komt dus niet allemaal vanzelf goed; we moeten er allemaal wel wat aan doen).

#hetlevenzitvolverrassingen #shithappens #allesheefteenreden #eigenlijkniksaandehand #hetwordtaltijdwelopgelost #harddoorwerken #morgenzijnwehetweervergeten #gowiththeflow

Heel veel plezier met de allernieuwste collecties!
Liefs van Pinka.



1 opmerking:

  1. Ik vond de hele situatie vooral vervelend voor jou (en andere winkeliers) en inderdaad er hangt meer dan genoeg in de kast om het nog een maandje langer uit te zingen (en de rest). πŸ˜‰ Alles is relatief!

    Wat ik me wel heb afgevraagd, waarom is er niet een paar dagen langer gewacht met uitleveren tot alles op orde was, was dat zo erg geweest? En waarom wordt bij TB alles zo gehypt? Want ja, ook ik ben daar gevoelig voor en ga er toch in mee. Dat zie je bij andere merken niet of nauwelijks en daar is het dan ook nooit een ramp of probleem als het wat later komt.

    Het is dat de jurkjes zo leuk zijn en lekker zitten. πŸ˜‰

    Maar met de pinka-beleving zit het wel goed! Superbedankt voor alle klantvriendelijkheid, meedenken en goede service! 😘😘😘

    BeantwoordenVerwijderen